Wij zijn Monroe Safety Expert

Monroe Safety Experts zijn specialisten op onderstelgebied.
Zij onderscheiden zich door hun kennis op dit gebied en kunnen u als consument alles vertellen over de staat van het onderstel van uw auto en in het bijzonder over de veren en schokdempers.

Monroe Veiligheids Experts worden door middel van nieuwsbrieven, training en testmogelijkheden, rechtstreeks ondersteund door de fabrikant en marktleider in ondersteltechniek Monroe.

Schokdempers = Veiligheid.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat een kwart van alle auto’s rijdt met 1 of meer versleten schokdemper. Dit heeft direct gevolgen voor de verkeersveiligheid!

Waarom veiligheid?

Versleten schokdempers beïnvloeden de wegligging van een auto, de remweg wordt aanzienlijk verlengd (2.6m bij 50km/h en half versleten schokdempers) en de kans op aquaplaning is groter. Bovendien leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals stuur- en ophangingsdelen. Daarnaast maken versleten dempers een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Denk hierbij zeker ook aan wagenziekte.

Slijtage

Een schokdemper slijt heel geleidelijk. Vaak wordt de achteruitgang door de automobilist nauwelijks opgemerkt. Reden te meer dat het autobedrijf de werking van de schokdempers regelmatig controleert. Een schokdemper beweegt immers, per gereden kilometer, meer dan 5.000 keer in en uit. Op een afstand van 60.000 km betekent dit dat de demper 300.000.000 bewegingen heeft gemaakt.
Voor het autobedrijf is dit alles waarschijnlijk niets nieuws, maar voor u als bestuurder vaak wel. Laat daarom uw schokdempers regelmatig controleren.

Wist u dat?

  • Rijden met versleten schokdempers verlengt de reactietijd van de auto. De auto reageert tot 26 % langzamer op rem - en stuurcorrecties.
  • Een versleten schokdemper verhoogt de bandenslijtage met meer dan 7 %, waardoor het wegcontact vermindert en de kans op een ongeval toeneemt.
  • Met een snelheid van 50 km/u, en met 50 % versleten schokdempers, wordt de remafstand met 2,6 m verlengd! Bij auto’s met ABS verlengt de remafstand met 6 m. Genoeg om een ongeval te veroorzaken.
  • Rijden met 50 % versleten schokdempers verhoogt de kans op aquaplaning op een nat wegdek met 15 %
  • Rijden met versleten schokdempers vermindert de stabiliteit in de bochten en veroorzaakt zijwindgevoeligheid.
  • Versleten schokdempers veroorzaken het deinen van de koplampen wat tegenliggers kan verblinden.